08-03-08

zondag 12/8: Castrojeriz - Sahagún (85/439km)

sized_naamloos

Vandaag stond er een lange en vlakke tocht richting Sahagun op het programma. Gelukkig was de hitte van de vorige dag door een nachtelijk onweer verdwenen en hadden we de wind in de rug.  Rondom ons zagen we enkel graanvelden en schijnbaar verlaten dorpjes.

IMG_0213 (Small)

 

Bij Fromista maakten we een eerste stop. We bezochten er de zeer mooie vroegromaanse San Martinkerk met haar meer dan 350 kapitelen en draagstenen. De kapitelen waren versierd met afbeeldingen van dieren, mensen, bloemen en abstracte figuren. We dronken nog iets op een terrasje, Mir deed nog wat inkopen en weg waren we.

IMG_0217 (Small)

’s Middags hadden we met Mir afgesproken in Carrion de los Condes.  Op een stenen bank, tegenover het Santa Claraklooster, had ze onze picknick klaar staan. We zaten nu ongeveer halfweg op de Camino. Voor we verder reden naar Sahagun, namen we eerst nog een kijkje in het klooster. Het deed tevens dienst als refugio en de nonnen die er nog woonden hadden zwijgplicht, behalve één, die instond voor de opvang van de pelgrims.

IMG_0222 (Small)

 

Op de camping van Sahagun kregen we de schrik van ons leven. Wat een drukte, wat een drukte! Het leek alsof gans Spanje besloten had om die dag te gaan kamperen. Met een bang hart stelden we onze tent er toch maar op.  Terwijl Dorien en ik in de buurt gingen zwemmen, bleven Pete en Mir bij de tent.  En spijt dat ze hiervan kregen. Tijdens onze afwezigheid hadden een tiental kleine Spanjaarden er niets beter op gevonden dan een watergevecht te starten……  recht voor onze tent!!

IMG_0231 (Small)

Om aan de drukte te ontsnappen, vertrokken we maar snel naar het centrum van Sahagun. We bezochten er enkele mooie kerken, waaronder de San Lorenzo en de San Tirsokerk. Beide kerken zijn gebouwd in de vroege Mudajar-stijl. De belangrijkste kenmerken zijn de hoge torens uit baksteen met smalle dichte bogen. Terwijl we de San Lorenzokerk bezochten, barstte er een kort, maar krachtig onweer uit. We wachtten het einde van het onweer af en begaven ons toen naar de gezellige Plaza Mayor om een terrasje te doen en wat te kaarten. 


IMG_0237 (Small)

 

 

Toen we ’s avonds terug op de camping kwamen, was er even twijfel of we wel op de juiste beland waren. De avondlijke stilte stond in schril contrast met de drukte van de dag.  Gelukkig….


07:23 Gepost door Bert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.